Horecamenu

Ter ere van 1300 jaar Assenede maken heel wat lokale horecazaken zich op om een speciaal ontworpen 1300-gerecht, drankje of lekkernij aan te bieden.

Benieuwd waar je deze specialiteiten kan proeven? We zetten ze hieronder in de kijker.

alle 1300 specialiteiten

Huisbrouwerij Den Tseut

KOP: het biertje dat speciaal voor ‘1300 jaar Assenede’ werd gebrouwen.

Hoeve Het Houtland

KOPkaas: heerlijke halfharde paterskaas die gerijpt werd in het nu al befaamde biertje KOP.

Slagerij Assnee

Droge worst & hoofdvlees gemaakt van KOP.

B&B De Bijenkorf

    • Arrangement (met fiets- of wandelroute)
    • Aangepast onthaaldrankje

Koffie- en Broodjeshuis Route 24

    • Gîrnaertbroodje: broodje met garnalen, Brussels witlof, kerstomaatjes en ei
    • 1300 jaar Assenede salade: zalmsalade met extra toets van garnalen en witlof
    • Garnaalsoepje (tijdens wintermaanden): witlofsoep met garnalen

Eethuisje Filip

1300 menu aan €27,50

    • Hapje
    • Varkenswangetjes met garnituur
    • Kassei (Knipoog naar de Assenedenaren = ijsburger lijkend op een kassei)

Vliethoeve

Heerlijk versgebakken pannenkoek met een bolletje hoeve-ijs, afgewerkt met speculoossaus van het Meetjeslandse Lotus Bakeries en een crumble van speculooskoekjes.

Camping ’t Houtland (enkel in de zomer – pop-up)

Weekendarrangement voor 2 personen aan € 130,00

3 overnachtingen op vrijdag, zaterdag en zondag inclusief:

    • 1x ontbijt en 1x tapasavond (voor 2 personen)

OF

    • 2x ontbijt (voor 2 personen)

Eetcafé De Kring

Croque De Kring

Tosti met huisgemaakte smeuïge garnalenvulling, ham en kaas. Gegratineerd met garnaaltjes en geserveerd met een slaatje en een mini tomate crevette.

Restaurant Diederick van Assenede

Laat je verrassen door een huisgemaakte kroket van kalf en zwezerik (voorgerecht).

Café Plein Vu

Hier moet je zijn voor een speciaal blond biertje met de toepasselijke naam ’t Kasseibijterke.

Restaurant Oogst

Restaurant Oogst pakt elke zondag uit met stoverij gemaakt van KOP. Bovendien kan je er tapasplankjes verkrijgen met KOPkaas.